Onze praktijk

Wij zijn Elle! Vrouw & Geboortezorg. Een moderne praktijk voor vrouw & Geboortezorg in de gemeenten Heusden, Waalwijk en Altena.

Je kunt bij ons terecht voor een complete begeleiding tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamperiode én meer! Zo kun hebben we elke week een hartjesspreekuur waarbij je altijd binnen kunt komen lopen om een keer extra naar je kindje te luisteren, kun je terecht voor alle medische en pretecho's en hebben we een lactatiekundige die je kan helpen bij al je vragen over borstvoeding.

Jouw team is er voor jou!

Of je nu van sport houdt of niet, bij Elle! Vrouw & Geboortezorg krijg je een eigen team. Dit team begeleidt jou tijdens je hele zwangerschap en bevalling. Vier verloskundigen die samen jouw coach, trainer en fanclub in één zijn! Wij vinden dit heel belangrijk, een klein team betekent namelijk vertrouwde gezichten en echt contact.

Je wordt tijdens je zwangerschap dus alleen begeleid door de verloskundigen van jouw team.
Zo leren wij jou kennen, en jij ons!

 

 

 

Kwaliteit

Wij hechten veel waarde aan het leveren van kwalitatief goede zorg. Je moet er immers op kunnen vertrouwen dat je bij ons in goede handen bent. Wij zijn aangesloten bij beroepsverenigingen en de daarbij behorende kwaliteitsregisters. Meer informatie hierover vind je op de pagina van onze verloskundigen.

Meet the team

 

 

 

 

Werkgebied en locaties

Ons werkgebied strekt zich uit over de gemeentes Heusden, Waalwijk en Altena. Onze hoofdlocatie is in Nieuwkuijk en daarnaast hebben we spreekuurlocaties in Drunen, Heusden, Waalwijk en Genderen. Je bent van harte welkom bij ons in de praktijk als je woonachtig bent in één van de volgende plaatsen:

  • Gehele gemeente Heusden
  • Waalwijk (inclusief Driessen). 
  • Gemeente Altena (De voormalige gemeentes van gemeente Aalburg) 

Wanneer je buiten ons gebied woont en je wil graag door ons begeleid worden kun je altijd contact met ons opnemen om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Je kunt je direct bij ons aanmelden, je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Aanmelden? Klik hier.

Wij zijn geschoold tot het begeleiden van studenten en zodoende is onze praktijk een opleidingspraktijk.

Wij begeleiden studenten die de opleiding tot verloskundige volgen. De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar, dus je kunt studenten uit elk jaar tegenkomen. Afhankelijk van het opleidingsjaar zal de student steeds meer zelf gaan doen en zullen wij meer toekijken en indien nodig bijsturen. Wij blijven echter te allen tijden verantwoordelijk voor de geleverde zorg!

Je kan de student tegenkomen tijdens spreekuren, de bevallingen en bij de kraamvisites. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student, dan kun je dit uiteraard aan één van ons doorgeven. Wanneer er een student in onze praktijk aanwezig is, zullen wij dit aan jullie kenbaar maken via sociale media.

De kosten voor de verloskundige zorg worden betaald door de zorgverzekeraar. Houd er rekening meer dat sommige onderzoeken, zoals echoscopie of bloedonderzoek, wel van je eigen risico afgaat. Voor meer informatie over vergoedingen kijk in onze app.

Alles wat je met ons bespreekt tijdens het spreekuur en visites, zal alleen met jouw toestemming met derden worden gedeeld. Als verloskundige hebben wij een beroepsgeheim.  Landelijk worden de gegevens van alle zwangeren bewaard voor het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. Dit gebeurt anoniem. Tijdens jouw eerste controle bij de verloskundige vragen wij je hier schriftelijke toestemming voor. Voor meer informatie over privacy kun je ook ons privacystatement lezen. 

Wij hopen natuurlijk dat je tevreden bent over de begeleiding vanuit onze praktijk en dat je met een goed gevoel terug kijkt op de zorg die je hebt ontvangen. 

Het kan echter onverhoopt toch zo zijn dat je klachten hebt over de verloskundige hulp of over de bejegening die je van ons ontvangen hebt. Neem dan contact met ons op. Je kunt ons altijd bellen of mailen

Om klachten goed af te handelen zijn wij aangesloten bij een klachtenregeling. Omdat we met verschillende zorgverleners werken zijn we ook aangesloten bij meerdere klachtenregelingen. Als je bij 'ons team' op de persoon klikt waartegen je een klacht wilt indienen dan vind je daar de juiste klachtenregeling. 

PARTNERS