Anticonceptie

Wil je een zwangerschap voorkomen? Iedereen is anders en dat vraagt dus ook een persoonlijke benadering wanneer het gaat over anticonceptie! Je kunt bij ons terecht voor meer informatie over de verschillende middelen, we bespreken je eventuele klachten en geven je advies welk middel het beste bij je past.

  • Anticonceptie met hormonen: denk aan de pil, de ring, prikpil, het hormoonspiraaltje of staafje. 
  • Anticonceptie zonder hormonen: zoals het koperspiraaltje en barrièremiddelen
  • Natuurlijke anticonceptie

Indien gewenst kunnen we een recept voorschrijven. Ook kun je bij ons terecht voor het plaatsen van een spiraal (IUD) of een Implanon.

Waarmee kunnen we je helpen?

 

Wij kunnen je helpen bij het maken van een keuze voor anticonceptie. We gaan met je in gesprek over je voorkeuren en je medische voorgeschiedenis. Wij informeren je over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemiddelen en helpen je bij je keuze. Indien gewenst kunnen we een recept voorschrijven.

Kosten?
Ben je bij Elle! Vrouw & Geboortezorg onder controle geweest en minder dan 12 weken geleden bevallen? Dan hoort dit gesprek bij onze verloskundige zorg en is dit dus kosteloos.

Ben je al langer geleden bij ons onder controle geweest of wanneer je niet bekend bent bij ons zijn de kosten van dit gesprek €35,-.

Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit consult kan telefonisch of op de praktijk plaatsvinden en zal ongeveer 20 minuten duren.

Wij kunnen verschillende soorten spiralen plaatsen. Je hoeft hiervoor niet al bekend te zijn bij ons in de praktijk. Je bent ook welkom indien je nog nooit zwanger bent geweest. We plaatsen ook regelmatig spiraaltjes bij jonge vrouwen en vrouwen met overgangsklachten.

De afspraak duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Vóór de plaatsing doen we een inwendig onderzoek om de ligging van je baarmoeder te controleren. Vervolgens zullen we de spiraal plaatsen. Na de plaatsing maken we een controle afspraak over 4 tot 6 weken om te kijken hoe het gaat en maken we een inwendige echo om te kijken of het spiraaltje goed in de baarmoeder zit.

Kosten?
De kosten voor het plaatsen van een spiraal zijn €73,35 euro. Het plaatsen van een spiraal valt onder de basiszorgverzekering. Afhankelijk van je zorgverzekeraar gaan de kosten hiervan van je eigen risico af. Controleer dit dus vooraf bij jouw zorgverzekeraar. 

De Implanon is één van de vele vormen van anticonceptie. Een Implanon is een anticonceptiestaafje met het progestageen hormoon etonogestrel. Dit hormoon voorkomt dat je een eisprong krijgt. De Implanon wordt geplaatst onder de huid van de binnenkant van de bovenarm. 

Als de Implanon juist is ingebracht is het het meeste betrouwbare anticonceptiemiddel. Binnen onze praktijk is Sandra Ansems gespecialiseerd in het plaatsen van de Implanon.

De afspraak zelf duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Het gebied waar de Implanon geplaatst wordt, wordt verdoofd. Je voelt dus niks van de plaatsing.

Na de plaatsing maken we een controle afspraak over 3 maanden om te kijken of de Implanon nog goed zit en hoe het bevalt.

Kosten?
De kosten voor het plaatsen van een Implanon zijn €73,35 euro. Het plaatsen van een Implanon valt onder de basiszorgverzekering. Afhankelijk van je zorgverzekeraar gaan de kosten hiervan van je eigen risico af. Controleer dit dus vooraf bij jouw zorgverzekeraar. 

Je kunt ook bij ons terecht voor het verwijderen van je spiraal of Implanon. Je krijgt na het verwijderen, indien gewenst, meteen informatie over een eventuele kinderwens en gezond zwanger worden.  Ook kun je direct een nieuw spiraaltje laten plaatsen of advies krijgen over andere anticonceptie.

Kosten?

De kosten voor het verwijderen van een spiraal of Implanon zijn €73,35 euro. Het verwijderen valt onder de basiszorgverzekering. Afhankelijk van je zorgverzekeraar gaan de kosten hiervan van je eigen risico af. Controleer dit dus vooraf bij jouw zorgverzekeraar.