Echoscopie

De eerste echo's van je kindje zijn een bijzonder moment. Daarom nemen we ruim de tijd om je kindje mooi in beeld te brengen.

Er zijn tijdens de zwangerschap verschillende momenten waarop je een echo kunt maken. Op onze praktijk beschikken we over de nieuwste echoapparaten waarmee we kwalitatief hoogstaande echo’s maken. Natuurlijk maken we ook mooie foto's tijdens de onderzoeken. Al het beeldmateriaal wordt opgeslagen en bewaard in je dossier (conform de geldende richtlijnen). Hiervan krijg je een inlogcode waardoor je direct toegang hebt tot alle foto's. 

Welke medische echo's kun je maken tijdens de zwangerschap?

Er worden tijdens de zwangerschap meerdere echo’s verricht, te weten bij 8, 11, 20 en 32 weken. Indien het medisch noodzakelijk is, kunnen we extra (echo) onderzoek inzetten. Alle medische echo’s die bij ons op de praktijk gemaakt worden, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Belangrijk om te weten is, dat je altijd zelf kunt kiezen of je een echo wel of niet wil laten maken. Sommige echo's zijn onderdeel van de prenatale screening.  

Soorten en tarieven

 

Vanaf 8 weken tot 36 weken kunnen we je kindje in 2D laten zien. We kunnen met 2D goed naar de structuren in het lichaampje van je kindje kijken en naar bijvoorbeeld het profieltje, handjes, voetjes etc.

Duur:         ± 15 minuten (incl. ontvangst en betaling)
Kosten:     €35
Foto's:       Digitaal

Vanaf 15 weken zwangerschap kunnen we het geslacht van je kindje bepalen. Kom met een volle blaas want rond deze termijn staan kinderen vaak rechtop in de baarmoeder. Een volle blaas zorgt ervoor dat ze gaan liggen, hierdoor is het geslacht beter in beeld te brengen en krijgen we de mooiste echo beelden van je kindje

Duur:         ± 15 minuten (incl. ontvangst en betaling)
Kosten:     €35
Foto's:       Digitaal

De meest optimale termijn voor een 3D/4D echo is rond 24-28, uiterlijk tot net na 30 weken zwangerschap. Hoe dichter je daarna bij de 40 weken komt hoe lastiger het is om een mooi 3D en/of 4D beeld te krijgen. Met de nieuwste meest geavanceerde HD-live techniek zijn de beelden van je kindje zéér realistisch waardoor je de gelaatstrekken van jou, je partner en/of familieleden kunt ontdekken! 

Duur:         ± 30 minuten  (incl. ontvangst en betaling) 

Kosten:     €90
Foto's:       Digitaal
Video:       De gehele echo wordt opgenomen op USB stick

Vind je het leuk om vaker in je zwangerschap een pretecho te laten maken? Dan kun je gebruik maken van onze pretecho pakketten. 

PAKKET A                    €60

- 2D echo OF geslachtsbepaling

- 2D echo

PAKKET B                    €115,-

- 2D echo

- 3/4D echo

Wil jij een pretecho cadeau doen? Wij verkopen ook cadeaubonnen. Meer weten? Klik hier